Digital Twin: 500 bomen-plan gepresenteerd

Met trots zijn gisteren de resultaten van de Digital Twin in de Raadszaal gepresenteerd. Het "500 bomenplan" werd officieel overgedragen aan wethouder Lafleur.

Dankzij vruchtbare samenwerking van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ), Provincie Zuid-Holland, Ingenieursbureau Drechtsteden (IBD) en de gemeente hebben we nu goed beeld op klimaatpositieve plantlocaties voor de 500 bomen die we volgens coalitieprogramma #SamenVoorAmbacht gaan planten.

Juiste boom op juiste locatie

Het doel is de leefomgeving van onze gemeente verder te vergroenen en klimaatadaptief te maken. Wethouder Lafleur: “De Digital Twin helpt ons de juiste boom op de juiste locatie te plaatsen. Ambacht is een groene gemeente en dat willen we niet alleen behouden, we willen dat versterken. Bomen worden steeds belangrijker: ze houden water vast, nemen fijnstof op en bieden bescherming tegen hittestress. Met het planten van de afgesproken 500 bomen bouwen we verder aan een gezonde, klimaatbestendige en groene gemeente.”

Wethouder Ralph Lafleur neemt resultaten Digital Twin in ontvangst
Wethouder Ralph Lafleur neemt resultaten Digital Twin in ontvangst.

Groenere toekomst

De presentatie van de Digital Twin was niet alleen mijlpaal in 3D-ordening, ze was ook een dag vol inspiratie voor een groenere toekomst. Het mooie van het succes van dit project is dat het een succes is voor de gehele Ambachtse gemeenschap. Onze dank gaat uit naar alle partners die hebben bijgedragen aan dit project. Hun inzet levert een plan dat een blijvend verschil zal maken voor onze gemeente en de komende generaties.