Op avontuur met de wethouder

Wie denkt niet met plezier terug aan de tijd dat hij/zij voorgelezen werd? Wethouder Cultuur Oelfke maakte vandaag een verrassende indruk bij SOL Villa Ambacht.

Daar las zij maar liefst driemaal voor.

Heel belangrijk

"Taal is niet te onderschatten belangrijk in ons leven. Kinderen kunnen daarom niet vroeg genoeg beginnen met leren lezen, schrijven en spreken. Gelukkig kan dat op een heel leuke manier: door voorgelezen te worden", zegt Jauharina enthousiast. "Je leert dan niet alleen woorden kennen, je leert ook de wereld door ogen van anderen te zien. Ook dat is natuurlijk heel belangrijk in onze samenleving."

Op avontuur

"En weet je wat ik ook zo mooi vind?", vervolgt de wethouder: "Als je voorleest, beleef je samen de leukste, spannendste of grappigste dingen in een veilige omgeving. Voorlezen schept ook een band tussen lezer en luisteraar. Daarom roep ik van jong tot oud op: Lees meer voor!"

Wethouder Jauharina Oelfke - ten Seldam leest voor

Wethouder Jauharina Oelfke - ten Seldam leest voor kinderen van SOL Villa Ambacht. foto: Cees van der Wal

Help! Een verrassing!

De Nationale Voorleesdagen, van 24 januari tot en met 3 februari, geven extra aandacht aan het belang en plezier van voorlezen. Kinderen die in deze periode lid worden van de bibliotheek, krijgen een knuffeltje van August uit Help! Een Verrassing! cadeau. Dat boek is het Prentenboek van het jaar 2024.