Ruimte voor inzamelaars oud papier

Deze zomer komen twee wijken vrij waar verenigingen oud papier kunnen inzamelen. Goed voor het milieu, goed voor de kas en goed voor de samenwerking!

Voor elke 1.000 kg (ton) ingezameld oud papier en karton krijgt de vereniging of kerk € 40,-. De geschatte inkomsten zijn €2.000,- per wijk per jaar. De wijken (concessies) die op 1 september 2024 -of bij interesse al op 1 juli- vrijkomen zijn:

  1. Wijk D (673 woningen): met beginpunt Perengaarde en op de route bijvoorbeeld Elzengaarde, Bramengaarde, Druivengaarde en de Bongerd
  2. Wijk E (652 woningen): met beginpunt Amandelgaarde en op de route bijvoorbeeld Baars, Zalm, Hoogveen en Laagveen.

Ruimte voor twee oudpapierinzamelaars

Praktische info

Inzameldag is iedere 2e vrijdag van de maand. HVC zorgt voor de wagen met chauffeur, de vereniging of kerk voor 2 vrijwilligers van minstens 18 jaar. De rit begint om 18.00 uur en eindigt rond 21.30 uur. We adviseren een groep van minimaal 12 inzamelvrijwilligers te vormen; zo heeft uw vereniging of kerk altijd voldoende mensen paraat om het oud papier en karton in te zamelen.

Voor de vrijwilligers aan de slag gaan, volgen zij een cursus bij HVC. Daarna krijgen zij een certificaat, veiligheidsschoenen en een hesje. De inzet is vrijwillig, maar niet vrijblijvend; er wordt een contract opgesteld.

Interesse?

Heeft u vragen? We beantwoorden ze graag. Zend ze per mail aan duurzaam@h-i-ambacht.nl.

Verenigingen of kerken die in aanmerking willen komen voor een of beide concessies, kunnen zich voor donderdag 13 juni melden via dat mailadres.

Neem in uw mail op:

  • de naam van uw vereniging of kerk
  • of u in een of beide wijken oud papier wil ophalen
  • Naam, e-mailadres en/of telefoonnummer van contactpersoon

Bij meer interesse dan concessies bepaalt loting aan welke vereniging of kerk de concessie gegund wordt.

Oud papier kaart wijk D - pijl is beginpunt
Kaartje wijk D met bij de rode pijl het verzamelpunt per route

 

Oud papier kaart wijk E - pijl is beginpunt
Oud papier kaart wijk E - pijl is beginpunt