Vrijwilligerswerk: NLDoet, Opschoondag en meer

In heel het land steken vrijwilligers heel het jaar door de handen uit de mouwen, tijdens NLDoet wordt hun vrijwilligerswerk extra in de schijnwerpers gezet.

Wethouders Jauharina Oelfke-ten Seldam en Ralph Lafleur kwamen in actie bij de Seniorenbus en het Jeugdspeelpark.

Wethouder Jauharina Oelfke-ten Seldam assisteert op de Seniorenbus. Foto: Cees van Meerten/FotoExpressie
Wethouder Jauharina Oelfke-ten Seldam, rechts, assisteerde op de Seniorenbus: "Iedereen moet zo lang mogelijk mee kunnen doen aan de samenleving. Vrijwilligerswerk draagt daar op een mooie manier aan bij."

Seniorenbus

Jauharina assisteerde op de Seniorenbus. Die organisatie bestaat uit 90 vrijwilligers die mensen al meer dan 25 jaar van deur tot deur brengen. "We zijn heel trots op onze vrijwilligers en hebben er graag meer", zegt Guus Goos, voorzitter van Stichting Seniorenbus. Jauharina is benieuwd naar het geheim van de Seniorenbus: hoe weet de stichting zoveel vrijwilligers aan zich te binden? "Met koffie en koek", lacht Guus. "We beginnen de dag met samen koffie drinken en de planning doorspreken. Die saamhorigheid wordt zeer gewaardeerd. Ook zien we dat mensen zich graag belangeloos inzetten voor een ander. Dat vind ik heel mooi."

Wethouder Ralph Lafleur in actie op het Jeugdspeelpark. Foto: Cees van Meerten/FotoExpressie
Wethouder Ralph Lafleur, midden, kwam in actie opj het Jeugdspeelpark: "Het voelt goed om belangeloos iets te doen waar anderen plezier aan beleven."

Meer vrijwilligers welkom

Ralph hielp het Jeugdspeelpark met snoeien, het schoonmaken van meubilair en het planten van groen. Hoe staat het met het aantal vrijwilligers bij het Jeugdspeelpark, wil Ralph weten. "We hebben niet veel vrijwilligers", antwoordt Trees Dammer, "Maar we zijn heel blij met degene die we hebben. We kunnen er zeker meer gebruiken. Vooral voor het zwaarder werk in de tuin zoals snoeiwerk, gras maaien en onderhoud aan de speelrivier. Fijn dat we vandaag veel werk hebben kunnen verzetten, maar meer vrijwilligers voor dit soort werk of op afroep voor grote klussen zijn zeker welkom!"

Matches?

Burgemeester Patrick van der Giessen is overtuigd van het belang van vrijwilligerswerk: "Voor de organisatie waar dat werk gedaan wordt, voor de vrijwilliger zelf en voor de Ambachtse gemeenschap. Uit eigen ervaring en uit verhalen van anderen, weet ik dat vrijwilligerswerk heel veel moois en goeds teweeg brengt. Tegelijk weet ik dat heel wat Ambachtse organisaties vrijwilligers zoeken. Daar moeten matches mogelijk zijn. Ik zie graag dat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om zich ook als vrijwilliger in te zetten."

Landelijke Opschoondag

Opschoondag 23 maart

Morgen, woensdag 20 maart, gaan medewerkers van de gemeente zwerfafval ruimen. Wie graag ook zwerfafval ruimt, is zaterdag 23 maart welkom op het gemeentehuis. Om 10.00 uur kunt u een afvalknijper en een speciale groene afvalzak krijgen. U kunt zwerfaval ruimen rond het gemeentehuis, maar ook in uw eigen buurt. Is uw groene afvalzak vol, meld dat dan via Fixi. De zak wordt dan bij u thuis opgehaald.