Mobiliteitsplan 2021 -2030

Het mobiliteitsplan voor de gemeente is bijna klaar. Wij geven u graag de kans om te reageren op dit plan.

Samen met  Ambachters hebben we een nieuw verkeersplan gemaakt. We noemen dat het Mobiliteitsplan. Een plan dat op 6 juli 2021 voorlopig door het college van Burgemeester en Wethouders is vastgesteld.

We geven u graag de kans om te reageren op een voorlopige versie van het plan. In het plan richten we ons vooral ook op de kwetsbare verkeerdeelnemers, zoals ouderen, jeugd, mensen met een beperking, fietsers en voetgangers. Voor het opstellen en uitwerken van het nieuwe Mobiliteitsplan maakte de gemeente gebruik van input van de inwoners. Via een oproep op de website van de gemeente, waarop 650 reacties kwamen, en gesprekken met andere betrokkenen kwam een groot aantal knelpunten naar voren.

Uiterst serieus

U noemde bijvoorbeeld het te hard rijden, het oversteken van drukke wegen, de parkeerdruk en het tekort aan parkeerplaatsen, de veiligheid voor schoolgaande kinderen, de algemene bereikbaarheid van Ambacht, de kwaliteit van de fietspaden en trottoirs, de bereikbaarheid van locaties door minder-validen en de overlast van ongewenst vrachtverkeer. Al uw ideeën zijn uiterst serieus genomen en de meeste zijn direct of indirect in het Mobiliteitsplan verwerkt.

Verschillende belangen

Wethouder Verkeer Ralph Lafleur herkent in het plan veel uit de gesprekken die hij met inwoners voerde: “Ik ben blij met het plan. Verkeersvraagstukken zijn vaak razend ingewikkeld, omdat we te maken hebben met veel verschillende belangen. Maar mede dankzij onze inwoners en adviseur Peter Veenbrink van adviesbureau SOAB  ligt er een prima plan waar we de komende jaren goed mee uit de voeten kunnen.” Peter Veendrink voegt toe: “Het plan geeft in grote lijnen weer waar we in Ambacht naartoe willen, en dat is bijvoorbeeld 0 verkeersslachtoffers. Of dat haalbaar is, weet ik niet, maar we streven er zeker naar.”

Reageer!

Hieronder vindt u twee documenten met de hoofdlijnen van het Mobiliteitsplan op een rij. U kunt tot en met vrijdag 20 augustus reageren door een e-mail te sturen naar: m.de.vries@h-i-ambacht.nl